Składniki:
% chudy) mielony indyk
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 375 stopni. W dużej misce wymieszaj mielonego indyka, worcestershire, musztardę, ketchup, tabasco, proszek czosnkowo-cebulowy, sól, pieprz i bułkę tartą.
- Dodaj pieczoną paprykę, ser i bekon, równomiernie wymieszaj. Uformuj mieszankę mięsną w grube placki o grubości 6,4 cala.
- Rozgrzej około 2 łyżeczki oleju na 12-calowej patelni z powłoką zapobiegającą przywieraniu na średnim ogniu, aż olej zacznie się mienić.
- Dodaj połowę kotletów i smaż, aż będą dobrze zrumienione z pierwszej strony, około 2-3 minuty, odwróć kotlety i przyrumień z drugiej strony, 2- Jeszcze 3 minuty.
- Przełóż placki na dużą blachę do pieczenia. Wytrzyj patelnię i powtórz ten krok z 2 dodatkowymi łyżeczkami oleju i pozostałymi kotletami.
- Piecz hamburgery z indyka, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 93 stopni f. gdziekolwiek od 8- minut.
375