Zapiekanka z serem nadziewanym papryką

Zapiekanka z serem nadziewanym papryką

Składniki:

  • 4 papryki
  • olej kukurydziany
  • 2/3 szklanki suszonej fasoli
  • 2 jajka
  • kilka ząbków czosnku
  • 1/2 szklanki Shredded Cheddar
  • Instrukcje:

    1. Ugotuj suchą fasolę z 1/2 cebuli, 1/2 pomidora, tymianku i 1 papryczki Jalapeo lub Serrano. po ugotowaniu usunąć cebulę, pomidor, paprykę i tymianek. Włączyć grilla i upiec paprykę, aż skórka zrobi się czarna i pokryje pęcherzami. W międzyczasie podgrzej trochę oleju i smaż cebulę i czosnek przez kilka minut lub do miękkości.
    2. Dodaj pomidory i smaż jeszcze kilka minut.
    3. Zdejmij z ognia i dodaj fasolki. Dopraw do smaku i zetrzyj prawie połowę.Wróć do papryki.
    4. Usuń skórkę i nasiona i napełnij je mieszanką fasoli.Rozbij jajka i ubij je lekko szczyptą soli i paprykę i wymieszać z serem.
    5. Poleć papryką.
    6. Piec w 350F około 30 minut, aż jajko się zetnie i ser się roztopi.
    7. 350