Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z bekonem i kruszonką z brązowego cukru

Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z bekonem i kruszonką z brązowego cukru

Opublikowano

Ten post może zawierać linki partnerskie. Twój koszt jest taki sam, ale pomaga wspierać tę witrynę i zabawne gratisy, które udostępniamy. Zobacz nasze pełne ujawnienia tutaj.

Czas wyjąć te brytfanny i wszystkie naczynia do pieczenia, które posiadasz. Nadszedł czas na przetestowanie i przygotowanie przepisu na Święto Dziękczynienia… czyli… mój ulubiony czas w roku.

Ta zapiekanka ze słodkich ziemniaków z bekonem i kruszonką z brązowego cukru jest taka prosta, takie pyszne, a do tego szybkie w wykonaniu. To idealny przepis do dodania do menu na Święto Dziękczynienia!

Skillet Sweet Potato Casserole with Bacon, Brown Sugar Crumble Zapiekanka Ziemniaczana Na Patelni

Ze świeżym pieczonym indykiem i kremowymi puree ziemniaczanym, zapiekanką z fasolki szparagowej i świeżo upieczonymi bułkami, to święto rodzinne, jedzenie i dziękczynienie.

To naprawdę dlatego, że zawsze szukam sposobów na ciekawe urozmaicenie moich ulubionych klasycznych przepisów na Święto Dziękczynienia.

Ta zapiekanka ze słodkich ziemniaków z boczkiem i kruszonką z brązowego cukru nie jest zwykłą zapiekanką ze słodkich ziemniaków. Na wierzchu nie ma pianek (chociaż uwielbiam pianki na mojej zapiekance ze słodkich ziemniaków) i piecze się je na żeliwnej patelni zamiast w dużym naczyniu do pieczenia.

Pikantny bekon łagodzi słodycz, a ta pyszna patelnia jest gotowa w niecałą godzinę…coś, co uważam za najbardziej potrzebne, kiedy krzątam się po kuchni.

W tym daniu chodzi o to, aby było zabawne, ale proste, bez spędzania dni w kuchni.

Przepis na zapiekankę ze słodkich ziemniaków z boczkiem, brązowa kruszonka cukrowa jest poniżej! Ten jest opiekunem!

Skillet Sweet Potato Casserole with Bacon, Brown Sugar CrumbleZapiekanka Ziemniaczana z Boczkiem, Patelnia, Brązowa Kruszonka cukrowaSkillet Sweet Potato Casserole with Bacon, Brown Sugar Crumble

Jennifer West

Czas gotowania 40 min

Całkowity czas 40 min

6 -8

3 słodkie ziemniaki obrane i pokrojone w 1-calową kostkę

  • 1/2 + 1/3 szklanki roztopionego masła podzielona
  • 1/3 kubek gęsty krem
  • 1/4 + 1/2 szklanki brązowego cukru podzielona
  • 1/4 łyżeczka drobna sól morska
  • 1/2 szklanka mąka
  • 1 filiżanka posiekane orzechy pekan
  • 3 plastry w pełni ugotowany chrupiący bekon posiekana

  • Pokrojone w kostkę słodkie ziemniaki umieść w dużym garnku i zalej wodą. Doprowadź je do wrzenia na dużym ogniu i gotuj do miękkości, około -15 minuty. Zdjąć z ognia i odcedzić. Przełożyć do dużej miski i zmiksować.

  • W średniej misce połącz 1 /3 szklanki roztopionego masła, 1/2 szklanki brązowego cukru, mąki, orzechów pekan i boczku. Złóż składniki razem, aż utworzą się wilgotne okruchy. Posyp mieszanką puree ze słodkich ziemniaków.

    Umieść patelnię w piec i piec przez 24 minut lub do uzyskania złotego koloru. Zdjąć z ognia i odstawić na 5 minut przed podaniem.

  • Cieszyć się!

  • Odżywianie

    Podziel się tym przepisem! Obserwuj @PinkWhen na Pintereście.

    xoxo – JustineSkillet Sweet Potato Casserole with Bacon, Brown Sugar Crumble201029

    Skillet Sweet Potato Casserole with Bacon, Brown Sugar Crumble201781

    Wietnamczyk Banh Mi Previous post