Składniki:
Instrukcja:
- Połącz pokruszone herbatniki trawienne z roztopionym masłem i dokładnie wymieszaj. Mocno dociśnij mieszaninę do natłuszczonej 10 calowa tortownica. Sposób nadzienia: Wszystkie składniki (oprócz jagód) ubić ze sobą do zgęstnienia. Kurma sugeruje, aby tego nie przesadzać.
- Wylej masę na wierzch skórki i posyp jagody.
- Wylej resztę masy serowej na jagody . Ta metoda chroni jagody przed przypaleniem w piekarniku, a mąka, w którą są wsypywane, zapobiegnie ich opadaniu na dno sernika podczas pieczenia.
- Piecz w 500 stopnie Celsjusza przez 1 godzinę do zastygnięcia (ja zostawiłam na 1 godzinę, bo piekarnik z termoobiegiem gotuje rzeczy trochę szybciej). Pozostawić do ostygnięcia i wstawić do lodówki na co najmniej 8 godzin.
- Pokroić na (extra) duże kliny i podawaj.
500