Składniki:
Instrukcja :
- Rozgrzej piekarnik do 170C. Wyłóż 9-calową foremkę do ciasta i zawiń w wytrzymałą folię aluminiową, aby zapobiec wlewaniu się wody do sernika podczas pieczenia. W robocie kuchennym zmiksuj wszystkie (A) składniki, aż będą gładkie. Umieść mieszaninę w dużej misce. W oddzielnym mieszaniu ubić białko jajka i cukier puder na półtwarde piki, aby uzyskać miękką bezę.Użyć trzepaczki do wymieszania 1/3 miękkiej bezy z masą. wymieszać w tortownicy i piec na parze przez około 50 min na dolnej półce piekarnika. Przełożyć sernik na górną półkę piekarnika i zmienić temperaturę na grill na około 30 sekund do jednej minuty, aby uzyskać ładny złoty kolor na wierzchu ciasta. Pozostaw sernik do ostygnięcia w temperaturze pokojowej, wyjmij i najlepiej ostudź przed podaniem.
250