Składniki:
Instrukcja:
- Rozgrzej piekarnik do 30
- Wymieszaj pierwsze siedem składników w małej misce.
- Pokrój każdą półkę na kilka kawałków i natrzyj przyprawami wszystkie sekcje żeber. Możesz zostawić żeberka w całości, jeśli podoba Ci się sposób, w jaki wyglądają lepiej – myślę, że po prostu łatwiej je rozłożyć na grillu w mniejszych kawałkach!
- Wlej 4 szklanki wody i 1 łyżeczkę. płynnego dymu w brytfannie.
- Umieścić żeberka na patelni, uzupełnić. Szczelnie przykryj patelnię folią i piecz przez 2 godziny.
- Wyjmij z piekarnika i odstaw, aż będzie gotowy do grillowania. W międzyczasie dodaj 1 łyżkę. olej na patelnię na średnim ogniu.
- Dodaj czosnek i smaż przez 1-2 minuty. Następnie dodaj resztę składników na sos BBQ do rondla. Dusić przez co najmniej 30 minuty, od czasu do czasu mieszając.
- Rozgrzej grill na średnim ogniu.
- Posmaruj żeberka w całości z sosem BBQ.
- Umieść je na grillu i gotuj przez minuty, obracając i szczotkując co 5 minut, aż do uzyskania pożądanej kory opracowany.
- To świetna zabawa zrobić własny sos BBQ. Ale w mgnieniu oka kup butelkę w butelce, którą lubisz i gotuj przez kilka minut z granulkami kawy!
039