Żeberka grillowe w piekarniku

Żeberka grillowe w piekarniku

Składniki:

  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 2 łyżeczki suszonej musztardy
  • 1 ząbek czosnku pokruszony
  • 1 szklanka ketchupu
  • 1 mała cebula, cienko pokrojona
  • 1 łyżka papryki
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczka soli
  • 1/4 szklanki octu
  • 1/4 szklanki sosu Worcestershire
  • Instrukcje:

    1. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
    2. Piecz żeberka w piekarniku przez 1 godzinę, aby pozbyć się części tłuszczu.
    3. Połącz składniki sosu podczas pieczenia żeberek.
    4. Odsącz tłuszcz z żeber.
    5. Poleć żeberka sosem.
    6. Piec jeszcze godzinę, podlewając 2 lub 3 razy.