Składniki:
Instrukcje:
- Ochłodź do temperatury pokojowej, a następnie wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny, ale najlepiej na noc. (Jeśli przechowujesz w lodówce na noc, pozostaw żeberka w temperaturze pokojowej przez 1 godzinę przed kontynuowaniem.) Aby podawać, wyjmij żeberka z folii; zeskrob skórkę i odłóż. Podgrzej żeberka stroną z mięsem do dołu na średnio-niskim (350 stopniu) bezpośrednim ogniu grilla gazowego lub węglowego, aż ładnie się zrumienią, 5 do 8 minut. Odwróć żeberka i wklep lub posyp około połową zarezerwowanej skórki (resztę wyrzuć). Gotuj, aż będą gorące, jeszcze 3-4 minuty.
- Pokrój między żeberkami i podawaj posypane skórką z mąki kukurydzianej, która odpadła podczas krojenia.Ten przepis dostosowałam trochę do własnych upodobań.