Składniki:
Instrukcja:
- Zacznij od ugotowania ziemniaków ze skórką, 1 łyżki soli i 1 posiekanej szalotki. Gotuj ziemniaki do miękkości, a następnie wyłącz ogrzewanie, aby było ciepłe. Podczas gotowania ziemniaków można zacząć pracę nad sosem.
- Roztop masło w rondlu/rondelku z sosem, aby wydobyć kolor. Gdy masło stanie się żółtawo/pomarańczowe, usuń nasiona achiotu łyżką.
- Smaż szalotki przez 2-3 minuty, następnie dodaj mąkę i kolendrę i smaż przez 1 minutę.
- Dd w mleku i dopraw solą i pieprzem, gotuj przez 1 minutę. Następnie dodaj gęstą śmietanę i gotuj, aż sos zgęstnieje.
- Gdy sos zgęstnieje, wymieszaj posiekane jajka na twardo i jalapeno.
- Gdy gotowe do zacznij platerować, używając rękawiczki, obierz skórkę z ugotowanych ziemniaków i dodaj je na półmisek do serwowania. Posmaruj sosem jajecznym i udekoruj bekonem.
039