Zimna sałatka z makaronem z kopru włoskiego i cukinii

Zimna sałatka z makaronem z kopru włoskiego i cukinii

Składniki:

  • 1 garść kolendry
  • 2 łyżki oliwy extra virgin
  • 1 koper włoski
  • 1 zielona cebula
  • 1 mała papryczka jalapeno
  • sól morska lub koszerna i mielony czarny pieprz do smaku
  • 2 limonki
  • 1 mała czerwona papryka
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 1 mała lub średnia cukinia
  • Instrukcje:

    1. Używając mandoliny lub swoich niesamowitych umiejętności posługiwania się nożem, ogol ładne, cienkie plasterki bulwy kopru włoskiego
    2. Pokrój czerwoną paprykę na 1/8 plastra
    3. Posiekaj zieloną cebulę i kolendrę
    4. Usuń nasiona z jalapeno i pokrój cienkie plasterki papryczki jalapeno . Używaj tylko takiej ilości, jaką chcesz, w zależności od tego, ile ciepła potrzebujesz
    5. Odetnij końce cukinii i pokrój 1/8 plastra wzdłuż, a następnie obróć te plastry na bok i ponownie pokrój 1/8 plastra. Powinieneś otrzymać plastry przypominające makaron cukinii
    6. Wszystkie warzywa umieść w misce, dodaj ocet ryżowy, sok z 2 limonek, oliwę z oliwek i wymieszaj.
    7. Dodaj szczyptę soli i pieprzu do smaku.
    8. Wstaw miskę do lodówki na co najmniej 30 minuty, aby schłodzić i otworzyć smaki .
    9. Przed podaniem udekoruj gałązkami kopru włoskiego!