Zupa Brokułowa Cheddar, Chleb Panera Co. Copycat

Zupa Brokułowa Cheddar, Chleb Panera Co. Copycat

Składniki:

  • 2 liście laurowe
  • 4 szklanki różyczek brokułów (około 1 główka)
  • 1/4 szklanki masła
  • 1 duża marchew pokrojona w kostkę
  • 1/4 szklanki mąki
  • 2 szklanki półtorej
  • Koszerna sól i świeżo zmielony pieprz
  • 3 szklanki niskosodowego bulionu z kurczaka
  • 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1 posiekana cebula
  • 2 1/2 szklanki (około 8 uncji) startego ostrego białego i żółtego sera cheddar, plus więcej do dekoracji
  • 7 cali bułeczek na zakwasie (okrągłe bochenki)
  • Instrukcja:

    1. Roztop masło w dużym holenderskim piekarniku lub garnku na średnim ogniu.
    2. Dodaj cebulę i smaż do miękkości około 5 minut.
    3. Ubij mąkę i gotuj na złoty kolor, 3 do 4 minut, następnie stopniowo ubijaj na pół -półtora do uzyskania gładkiej konsystencji.
    4. Dodaj bulion z kurczaka, liście laurowe i gałkę muszkatołową, następnie dopraw solą i pieprzem i zagotuj.Zredukuj ogień do średniego i gotuj bez przykrycia, do zgęstnienia, około minut. W międzyczasie przygotuj pieczywo d Miski: Za pomocą ostrego noża wytnij okrąg na wierzchu każdego bochenka, pozostawiając dookoła 1-calową ramkę.
    5. Usuń górną część chleba, a następnie wydrąż środek widelcem lub palcami, pozostawiając grubą skorupkę chleba.
    6. Do bulionu dodaj brokuły i marchewkę i gotuj do miękkości, około minut.Wyrzuć liście laurowe .Zupa puree partiami w blenderze, aż będzie gładka; nadal będziesz mieć drobinki marchewki i brokułów.Wróć do garnka. (Lub zmiksuj zupę w garnku za pomocą blendera zanurzeniowego.)
    7. Dodaj ser do zupy i ubij na średnim ogniu, aż się rozpuści.
    8. Dodaj do 3 /4 szklanki wody, jeśli zupa jest zbyt gęsta. Włóż chochlę do misek chlebowych i udekoruj serem.
    9. 039