Składniki:
Instrukcja:
- Roztop masło w dużym holenderskim piekarniku lub garnku na średnim ogniu.
- Dodaj cebulę i smaż do miękkości około 5 minut.
- Ubij mąkę i gotuj na złoty kolor, 3 do 4 minut, następnie stopniowo ubijaj na pół -półtora do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Dodaj bulion z kurczaka, liście laurowe i gałkę muszkatołową, następnie dopraw solą i pieprzem i zagotuj.Zredukuj ogień do średniego i gotuj bez przykrycia, do zgęstnienia, około minut. W międzyczasie przygotuj pieczywo d Miski: Za pomocą ostrego noża wytnij okrąg na wierzchu każdego bochenka, pozostawiając dookoła 1-calową ramkę.
- Usuń górną część chleba, a następnie wydrąż środek widelcem lub palcami, pozostawiając grubą skorupkę chleba.
- Do bulionu dodaj brokuły i marchewkę i gotuj do miękkości, około minut.Wyrzuć liście laurowe .Zupa puree partiami w blenderze, aż będzie gładka; nadal będziesz mieć drobinki marchewki i brokułów.Wróć do garnka. (Lub zmiksuj zupę w garnku za pomocą blendera zanurzeniowego.)
- Dodaj ser do zupy i ubij na średnim ogniu, aż się rozpuści.
- Dodaj do 3 /4 szklanki wody, jeśli zupa jest zbyt gęsta. Włóż chochlę do misek chlebowych i udekoruj serem.
039