Składniki:
gr farro
Instrukcja:
- W garnku z grubym dnem rozgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu/małym ogniu.
- Dodaj warzywa i duś, aż stanie się przezroczysta i miękka BEZ zrumienienia. Jeśli warzywa przykleją się do patelni, zmniejsz ogień i dodaj łyżkę wody.
- Następnie wrzuć farro, opiekając z warzywami przez 1-2 minuty.
- Dodaj zioła i wywar. Dopraw solą i pieprzem.
- Następnie zagotuj na wolnym ogniu i gotuj dalej przez 30-40 minuty do zmiękczenia farro.
- Możesz kontrolować konsystencję zupy: aby była bardziej 'stewy' trzymaj trochę zapasów, a wręcz przeciwnie, jeśli Ci się spodoba 'soupy,' dodaj trochę więcej bulionu.
- Skropl oliwą extra virgin, posyp parmezanem i podawaj z pieczywem tostowym.