Zupa Grochowa Z Wędzonymi Żeberkami Wieprzowymi

Zupa Grochowa Z Wędzonymi Żeberkami Wieprzowymi

Składniki:

  • 4 plastry bekonu
  • 3 liście laurowe
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka kminek
  • 1 Marchew, w plastrach
  • 1 Cebula, w plastrach
  • 1 szklanka umytego łuskanego suszonego groszku
  • 1 kg wędzonych żeberek wieprzowych
  • 3 Ziemniaki obrane i przekrojone na pół
  • Instrukcja:

    1. Włóż żeberka do zimnej wody i zagotuj
    2. Dodaj groszek, zarumienioną cebulę i marchewkę oraz czarny pieprz. Pozostaw na 1,5 godziny na wolnym ogniu
    3. Dodaj liście laurowe i kminek. Włożyć ziemniaki i zagotować więcej 15 min.Posypać chrupiącym smażonym boczkiem.
    4. 15