Zupa kukurydziana z łososiem i dynią piżmową

Zupa kukurydziana z łososiem i dynią piżmową

Składniki:

  • 1 dynia piżmowa, obrana i pokrojona w kwadraty
  • 1 duża marchewka, pokrojona
  • 3 kolby kukurydzy
  • 1 pęczek świeżego koperku
  • 1/4 szklanki gęstej śmietany
  • 2 łyżki drobno pokrojonej w kostkę czerwonej cebuli
  • 12 uncji łososia posiekanego ostrym nożem
  • sól i pieprz
  • 3 gałązki szalotki, pokrojone
  • 1/4 szklanki wody
  • Instrukcje:

    1. Wlej wodę do średniej wielkości garnka i zagotuj na małym ogniu. Posiekaj cebulę, dynię piżmową, marchew, kukurydzę, cebulę i koperek i dodaj je do garnka. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 30 minuty. Skosztuj i dodaj sól i pieprz.
    2. Pokrój łososia i dodaj go do zupy razem ze śmietaną.
    3. Sgotuj jeszcze raz 20 minut, spróbuj jeszcze raz i ciesz się!
    4. 30