Składniki:
Instrukcja:
- Rozgrzej olej w bardzo dużej patelni z ciasno dopasowaną pokrywką. Następnie dodaj seler, boczek, cebulę, marchewkę i czosnek. Smaż to przez około 5 do 7 minut, aż trochę zmięknie. Warzywa nie muszą być barwione, więc upewnij się, że ciepło nie jest zbyt wysokie, aby zbrązowiały, ale wystarczająco wysokie, aby warzywa spociły się i zmiękły.
- Dodaj przecier pomidorowy i liście tymianku, wymieszaj i gotuj przez około 30 sekund.
- Dodaj wywar, puszkę pomidorów, świeże pomidory oraz odrobinę soli i pieprzu. Wszystko wymieszaj, ustaw ogień tak, aby zupa lekko się zagotowała, przykryj i gotuj około 14 minut lub do momentu, gdy warzywa ugotują się al dente.
- Dodaj makaron i gotuj, aż makaron będzie gotowy. Postępuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu, ale zwykle jest to około 7 minut.
- Dodaj kapustę i fasolę i gotuj, aż kapusta zwiędnie. Zajmie to około 5 minut.Sprawdź przyprawy i w razie potrzeby dodaj trochę soli i pieprzu przed podaniem.
- Posyp każdą miskę zupy odrobiną parmezanu.