Zupa Szpinakowa Z Wontonami

Zupa Szpinakowa Z Wontonami

Składniki:

  • 1 łyżeczka posiekanej bazylii (lub ¼ t płatków bazylii)
  • 4 14. puszki bulionu drobiowego
  • 2 łyżeczki sosu chili (dostępny w azjatyckiej części Twojego rynku)
  • 150 gramy Mrożony szpinak, rozmrożony
  • 1/2 szklanki części odtłuszczonego sera ricotta
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 szklanki szalotki, pokrojonej w cienkie plasterki
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 32 wrapsy wonton
  • Instrukcje:

    1. Do tego przepisu należy użyć doniczki, która jest wystarczająco duża, aby wontony miały miejsce i nie ułóż wszystko jedno na drugim.
    2. Wymieszaj szpinak, ricottę, bazylię i pieprz w blenderze, aż uzyskasz gładką konsystencję.
    3. Umieść 1 łyżkę nadzienia w każdym wonton i złóż zgodnie z instrukcją na opakowaniu, pamiętając o zamknięciu ostatniej fałdy odrobiną wody. Zagotuj bulion, sos sojowy i chili.
    4. Dodaj wontony i szalotki i ponownie zagotuj. Przykryj i zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty lub aż cukierki będą miękkie.
    5. 150