Zupa z dyni piżmowej ze świeżym kozim serem

Zupa z dyni piżmowej ze świeżym kozim serem

Składniki:

  • 2 5,3 uncji Piramida z koziego sera Chavrie®, oryginalna (zarezerwować 1 opakowanie do przybrania)
  • 1 dynia piżmowa
  • ½ kwarty woda
  • ½ kwarty mleko
  • Instrukcje:

    1. Obierz i wyjmij nasiona z dyni pokrojone w duże, dwucalowe kawałki.
    2. Umieść dynię w grubym rondlu i przykryj mlekiem i wodą.
    3. Doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minuty do miękkości.
    4. Dodaj 1 paczkę piramidy z koziego sera Chavrie i ponownie gotuj.
    5. Usuń z ciepła.
    6. Ostrożnie usuń dynię łyżką cedzakową i umieść w blenderze.
    7. Dodaj tyle płynu z gotowania, aby przykryć puree z dyni w blenderze. Bądź bardzo ostrożny: musisz zostawić środkową nakrętkę blendera zdjętą, aby nie uwięzić pary (przykryj luźno ręcznikiem).
    8. Wlej do garnka na sos o pojemności 1 galona i trzymaj w cieple.
    9. Zachowaj i powtarzaj, aż cała dynia zostanie zmiksowana.
    10. Dostosuj do pożądanej konsystencji pozostałym płynem do gotowania. Dopraw solą i pieprzem.
    11. Do podania wlej gorącą zupę do osobnych miseczek i przykryj porcją piramidy z koziego sera Chavrie ze świeżymi ziołami.