Składniki:
Instrukcje:
- Obierz i wyjmij nasiona z dyni pokrojone w duże, dwucalowe kawałki.
- Umieść dynię w grubym rondlu i przykryj mlekiem i wodą.
- Doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minuty do miękkości.
- Dodaj 1 paczkę piramidy z koziego sera Chavrie i ponownie gotuj.
- Usuń z ciepła.
- Ostrożnie usuń dynię łyżką cedzakową i umieść w blenderze.
- Dodaj tyle płynu z gotowania, aby przykryć puree z dyni w blenderze. Bądź bardzo ostrożny: musisz zostawić środkową nakrętkę blendera zdjętą, aby nie uwięzić pary (przykryj luźno ręcznikiem).
- Wlej do garnka na sos o pojemności 1 galona i trzymaj w cieple.
- Zachowaj i powtarzaj, aż cała dynia zostanie zmiksowana.
- Dostosuj do pożądanej konsystencji pozostałym płynem do gotowania. Dopraw solą i pieprzem.
- Do podania wlej gorącą zupę do osobnych miseczek i przykryj porcją piramidy z koziego sera Chavrie ze świeżymi ziołami.