Składniki:
Instrukcja:
- Rozgrzej piekarnik do 400F.
- Na dużej patelni wymieszaj dynię piżmową i cebulę skrop oliwą z oliwek i solą morską.
- Wybierz około 12 cale pergaminu i umieść czosnek na środku.
- Skropić oliwą z oliwek i solą morską. Zawiń ciasno, a następnie zawiń pergamin w folię (nie lubię nakładać folii bezpośrednio na jedzenie, ale to zależy od Ciebie!).
- Umieść to opakowanie obok brytfanny w piekarniku.
- Piecz około 45 minut lub aż dynia zmięknie, a czosnek będzie papkowaty.
- Dodaj dynię i cebulę (i całą patelnię soki) do szklanego blendera i zmiksuj dodając bulion do pożądanej konsystencji. Wyciśnij czosnek i dodaj (razem z całą oliwą z małego opakowania) do czystej dyni i dalej miksuj, aż będzie gładka.
- Dodaj do dużej patelni i wymieszaj mleko i parmezan. Zagotuj.
- Gotuj na wolnym ogniu 10 minut i podawaj z oliwą z oliwek i dodatkowym parmezanem.