Składniki:
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 400F. Obierz i pokrój słodkiego ziemniaka w kostkę.
- Ułóż słodkiego ziemniaka na blasze do pieczenia i skrop 2 łyżkami. oliwa z oliwek i sól morska. Piecz w piekarniku przez 20 min. W dużym garnku podsmaż cebulę i marchewkę do miękkości.
- Do mieszanki cebuli dodaj ziemniaki i wywar z kurczaka. Dusić przez 20-30 min. aż wszystkie warzywa będą całkowicie miękkie. Mikserem ręcznym lub mikserem stojącym miksuj aż do zmiksowania. Dopraw przyprawy.
- Dodaj komosę ryżową i podgrzej.
- W celu uzyskania polewy do panko rozpuść masło na małej patelni i dodaj panko i smaż, aż się lekko zrumieni.
- Dodaj parmezan i wymieszaj, aby połączyć.
- Posyp każdą miskę zupy okruchami panko i udekoruj natką pietruszki.