Składniki:
oz) – Puszka sosu żurawinowego w galarecie
Instrukcje:
- Rozpuścić żelatynę malinową w 1 c. wrzącej wody, wymieszać z sosem żurawinowym, aż dobrze się połączy.
- Wlać na dno okrągłej foremki o pojemności 1 1/2 kwarty. Schłódź do częściowego stwardnienia. Rozpuść żelatynę cytrynową w 1 c. wrzącą wodę, a następnie odstawić. Ubij serek śmietankowy i majonez; stopniowo dodawać żelatynę cytrynową. Dodaj ananasa i sok. Schłódź do częściowego stwardnienia. Gdy mieszanka cytrynowa jest gotowa ubić śmietanę, a następnie dodać do masy cytrynowej, po całkowitym wmieszaniu wymieszać z mini piankami marshmallow. Ostrożnie rozprowadź mieszankę cytryny na wierzchu warstwy żurawiny i ponownie schłódź, aż do całkowitego zestalenia. Gdy będziesz gotowy do podania, zanurz galaretkę w gorącej wodzie z kranu, aby się poluzować, a następnie odwróć talerz do serwowania na górze pierścienia galaretki i odwróć. Moja forma do galaretki ma płaską górę, więc zdecydowałam się nałożyć cienką warstwę cool-whip na wierzch jako dodatkową warstwę.